McKenney’s - Atlanta, GA

When McKenney’s expanded their Atlanta campus by purchasing an adjoining site, they retained Pond to provide landscape, site and stormwater design. The adjoining site, a trucking distribution center, was almost entirely paved or covered by dilapidated buildings. The heavily paved portions of both sites contributed to massive erosion and slope failure along neighboring Entrenchment Creek. Pond developed a plan to increase truck and equipment storage, staff parking and circulation, as well as to provide more greenspace. Approximately 1.7 acres of asphalt was removed, reducing run-off into the creek. Raingardens and bio-retention basins which divide the parking bays helped to slow and filter run-off as well as provide landscaping that beautifies the parking area. Native plants and trees were installed throughout the campus to aid in filtering runoff and provide much needed shade to the parking lot.

Related Projects

Related News

Creating Inclusive Spaces Through Public Art

Creating Inclusive Spaces Through Public Art

When thinking of public art, most people can visualize an iconic piece of art or place that had an immediate impact on them. The Cloud Gate also known as The Bean in Chicago, Los Angeles’ hundreds of towering street posts aptly titled Urban Light, the Charging Bull...

Virtual Engagement: The Pond Way

Virtual Engagement: The Pond Way

An article by Eric Lusher, AICP, Lauren Blaszyk, AICP, and Andrew Kohr, PLA, ASLA For several years, the Pond team has quietly been innovating and perfecting our approach to community engagement on our planning, landscape architecture, and transportation projects. We...

Pin It on Pinterest